- къундысыу
(къундысыур)
перекипяченная, охлажденная и перебродившая с молоком сыворотка, употребляемая в пищу в жидком видеКъоепсыр ажъожьышъ, бжыхьэрэ къундысыур ашIыКъундысыум щэ хакIэМамрысрэ къундысыурэ ышхыгъКъундысыу пхъэчай иIОшъадэ симамырысэу, Шъхьагуащэ сикъундысыоу зызгъэшхэкIыгъэемэ,— ыIуагъ абдзахэм
Толковый словарь адыгейского языка. - Майкоп, издание второе, переработанное. . Составители Абдул Ахмедович Хатанов, Зайнаб Ибрагимовна Керашева. Под редакцией докт. филол. наук, проф. Ачердана Нуховича Абрегова, докт. филол. наук Нуха Туркубиевича Гишева.. 2006.